Dit gerecht is super makkelijk, als avondeten, snelle lunch of een puntje als heerlijke verwen snack tussendoor.
Eigenlijk kun je eindeloos variëren met alles wat op je voedingslijst staat en zo maak je in een handomdraai een heerlijke pizza met jouw favoriete toppings!
Wat heb je nodig?
1 pak volkoren tortilla's
1 groot blikje tomatenpuree
verse tomaten
rode ui
2 tenen knoflook
1 doosje champignons
1 paprika
rucola en/of verse basilicum
1 bol mozarella light
gedroogde oregano
Hoe gaan we ze maken?
Verwarm de oven voor op 200 graden C.
Bestrijk de tortilla's dun met de tomatenpuree
Snij alle groenten in plakjes/reepjes en beleg de tortilla's. Gebruik van de tomaten alleen het vruchtvlees anders wordt de pizza te nat.
Verkruimel de mozzarella light over de tortilla's
Strooi een klein beetje Oregano over elke pizza
Zet de pizza's 5-10 minuten in de oven. Kijk goed dat ze niet verbranden.
Haal de pizza's uit de oven en garneer met de verse basilicum en/of rucola
Buon appetito!
Tip: ook heerlijk met creme fraiche light ipv tomatenpuree.
Varieer eens met (vega) kipstukjes of kruimgehakt (wel eerst bakken), broccoli, ui, spinazie, peper, courgette of aubergine.