Witlof uit de oven

Witlof uit de oven

Witlof met ham (of vega spekjes) en kaas uit de oven 

 

Ingrediënten (voor 2 personen)

3-4 stronken witlof

1 stengel bosui

100 g cottage cheese

65 g magere hamblokjes of vega spekjes (maar 0,2 gr vet)

50 g 20+ geraspte kaas

½ theelepel gemalen nootmuskaat

Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze 

Verwarm de oven voor op 200°C.

Verwijder het harde, bittere kernstukje van de witlof en snijd de stronken in de lengte doormidden. Snijd de witlof vervolgens in reepjes of halve ringen. Snijd de bosui in fijne ringetjes.

Doe de witlof en bosui in een kom. Voeg de cottage cheese en de magere hamblokjes of vega spekjes toe. Roer de helft van de geraspte kaas door het mengsel. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

Vet een kleine ovenschaal licht in of gebruik een bakspray. Schep het witlofmengsel in de schaal en verdeel het gelijkmatig. Strooi de resterende geraspte kaas over de bovenkant.

Zet de schaal in de voorverwarmde oven en bak gedurende 20 minuten, of totdat de bovenkant goudbruin is. Haal de schaal uit de oven en laat even afkoelen voor het opdienen.

Lekker met een frisse salade. 

Tip:

Je kunt eventueel een beetje mosterd toevoegen aan de cottage cheese voor extra smaak.

Eet smakelijk! 

Terug naar blog