Warme havermout crumble met rood fruit

Warme havermout crumble met rood fruit

 

Heb je iets meer tijd en trek in een lekker warm ontbijt?

Maak dan eens een havermout crumble. Heerlijk met rood fruit maar ook met appel is deze crumble een traktatie! Serveer hem met een schepje bosvruchten- of vanillekwark 0%.

Voor 2 personen heb je nodig: 

150 gram rood fruit zoals bramen, frambozen, zwarte bessen (evt diepvries)

Of  2 appels

1 eetlepel amandelmeel

2 eetlepels havermout

1 eetlepel kokosolie

beetje zoetstof

0% vet kwark


Bereidingswijze



Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel het rood fruit over 2 ovenschaaltjes. Gebruik je appels dan eerst schillen en in kleine stukjes snijden. Doe het amandelmeel, havermout, zoetstof en kokosolie bij elkaar in een kom en meng met je vingers tot er een korrelig deeg ontstaat: de crumble. Verdeel de crumble nu over het fruit en zet 20 minuten in de oven. Check af en toe wel even dat het niet verbrand. 

Serveer de crumble met een flinke schep kwark bovenop en smullen maar!

 

Terug naar blog