Voor 4 personen
800 gram bloemkoolroosjes
4 volkoren pita's
bakje gegrilde groente hummus AH
olijfolie om in te bakken
4 grote eetlepels magere kwark 0% vet
1 theelepel fijngemalen venkelzaad
0.5 theelepel kurkuma
0.5 theelepel chilipoeder
zout en peper
1 zak veldsla of andere sla
200 gram edamameboontjes
1 komkommer in dunne plakjes
1 bakje cherrytomaatjes
verse munt
lente uitje
Benodigdheden
Bakplaat
Bakpapier
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Verdeel de bloemkoolroosjes over de met bakpapier beklede bakplaat en schep om met de olijfolie, het venkelzaad, kurkuma- en chilipoeder. Bestrooi met wat zout en peper. Rooster de bloemkool in ongeveer 20 minuten gaar. Laat afkoelen.
snij 2 takjes munt zeer fijn en vermeng met de kwark. Snij het lente uitje in fijne ringetjes.
Rooster de pitabroodjes volgens de instructies op de verpakking.
Meng de veldsla, edamamebonen, komkommer en cherrytomaatjes. Schep om met de afgekoelde bloemkoolroosjes.
Snijd de pitabroodjes open en besmeer met de hummus. Vul met de salade en top af met de muntkwark. Garneer met het lente uitje.
Tip: varieer ook eens met flatbread ipv een pita!