VEGETARISCHE PAELLA
dit heb je nodig voor 2 personen:
100 gram Vegetarische Slager Kipstuckjes
80 gram zilvervliesrijst
1 rode puntpaprika
1 groene paprika
1 aubergine
1 theelepel kurkuma
1 ui
2 Teentjes knoflook
4 trostomaten
1 rode peper
100 gram sperziebonen
1,5 eetlepel olijfolie of fry light bakspray
1 eetlepel paprikapoeder
8 zwarte olijven (zonder pit), op waterbasis
1 handje verse peterselie
1 limoen
Bereidingswijze:
Verwarm de groentebouillon in een steelpan.
Snij de aubergine in plakken en bak ze in een grillpan.
Snipper de ui en de knoflook fijn. Halveer de tomaten en verwijder de zaadlijsten. Doe dit ook bij de peper en paprika's. Snij de tomaten, paprika's en peper zeer fijn.
Maak de sperziebonen schoon en snijd ze in ringetjes.
Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan en bak de ui in 5 minuten glazig. Voeg de knoflook en het paprikapoeder en kurkuma toe en bak 1 minuut mee. Voeg de zilvervliesrijst, kipstuckjes en een scheutje bouillon toe en bak 2 minuten mee. Voeg dan de tomaat toe en bak die 1-2 minuten.
Doe de rode peper, sperziebonen, de paprika's bij het mengsel in de koekenpan. Schenk de rest van de bouillon erbij en breng aan de kook – roer nog even goed door. Leg het deksel op de pan en laat op laag vuur 20 minuten zachtjes koken.
Snijd de olijven in ringetjes en strooi ze samen met de peterselieblaadjes over de paella. Snijd de limoen in partjes en garneer hiermee de paella.