Nasi Goreng met ei

Nasi Goreng met ei

voor 2 personen:
80 gram ongekookte zilvervliesrijst
4 eieren
250 gram champignons, in plakjes
1 rode paprika, in blokjes gesneden
1 gele paprika, in blokjes gesneden
1 rode ui
stronkje broccoli
200 gram fijngesneden prei
1 knoflook teentje
1 eetlepel sojasaus less salt (Kikkoman)
1 theelepel sambal oelek
1 Snufje komijn
1 Snufje gemberwortel
1 Snufje kurkuma
1 Snufje peper en zout
1 eetlepel olijfolie
Kesbeke augurkjes
Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat deze helemaal afkoelen.
Snipper de ui en knoflook fijn en bak deze met wat olijfolie in een wok aan. Voeg de kruiden toe en de sambal en een scheutje sojasaus. Laat dit mengsel 1-2 minuten bakken. Snij de broccoli in kleine roosjes.
Voeg de paprika’s en stronkjes broccoli toe aan de pan en bak een paar minuten mee tot ze iets zacht beginnen te worden. Schep dan de champignons er doorheen en laat iets slinken. Voeg als laatste de prei toe en bak nog even kort mee.
Schep de koude rijst beetje bij beetje door de warme groenten en bak nog even kort mee. Proef of de nasi goed op smaak is en voeg eventueel nog een beetje sojasaus of sambal toe.
Verhit wat Frylight bakspray/olijfolie in een koekenpan en bak de eieren. Serveer de nasi samen met de eieren en de augurkjes.
Terug naar blog