ingrediënten voor een heerlijke Tjap tjoy met paddenstoelen:
2 rode uien
2 teentjes knoflook
1 rode paprika
2 stronkjes bosui
250 gram kastanjechampignons*
150 gram oesterzwammen*
100 gram Shiitakes*
3 cm verse gember
3 el olijfolie of fry light bakspray
200 gram taugé
3 el ketjap minder suiker
2 el sesamzaad
volkoren noedels
Snijd de uien in dunne partjes en de knoflook fijn. Snijd de gember fijn en de paprika in reepjes. Halveer de Shiitakes en de oesterzwammen en snijd de kastanjechampignons in partjes.
Verhit de olie in de wok of hapjespan en roerbak de ui met de knoflook en gember op 3 minuten op de hoogste stand. Voeg de paprika en paddenstoelen toe en bak in 5-6 minuten beetgaar. Voeg als laatste de taugé, ketjap en sesamzaad toe en schep goed om.
Serveer met volkorennoedels en garneer met de in dunne reepjes gesneden lente uitjes