Thaise Kokossoep met noedels

Thaise Kokossoep met noedels


Ingrediënten:
1 el kokosolie
350 g vegan kipstukjes
125 gram taugé
4 cm verse gember, geraspt
3 tenen knoflook, fijngehakt
600 g Thaise roerbakgroenten
800 ml groentebouillon
1 blik kokosmelk light (ca. 400 ml)
300 g volkoren noedels
1 limoen
3 el sojasaus minder suiker
1 handje verse koriander
Peper en zout, naar smaak
Bereiding:
Verhit de kokosolie in een middelgrote pan op middelhoog vuur.
Voeg de vegan kipstukjes toe en bak 1-2 minuten.
Voeg de geraspte gember en knoflook toe, roer goed door en bak kort mee.
Doe de Thaise groenten erbij en roerbak 2-3 minuten.
Schenk de groentebouillon en kokosmelk in de pan en verlaag het vuur.
Voeg de noedels toe en laat 5-6 minuten zachtjes koken, tot de groenten gaar zijn en de noedels zacht.
Pers de limoen uit en voeg het sap samen met de sojasaus toe aan de soep. Roer goed door.
Breng op smaak met peper en zout.
Hak de koriander grof en gebruik deze als topping.
Serveer:
Schep de soep in diepe kommen en garneer met de taugé en verse koriander. Serveer direct

Terug naar blog