Summer rolls

Summer rolls

Summer rolls zijn een soort verse loempia’s die je super gemakkelijk zelf kunt maken. Je kunt ze vullen met de ingrediënten die jij lekker vindt.

Recept voor circa 8 summer rolls
Tijd: 20-25 min.

Benodigdheden:

  • 8 rijstvellen
  • 1 paprika
  • 1/4 komkommer
  • 1-2 bosui(en)
  • tauge
  • (vega) kipstukjes
  • snufje zout en peper
  • ijsbergsla of krulsla
  • 5 grote champignons
  • takje munt
  • takje koriander

voor de saus:

  • 0.5 rode peper
    1 limoen, alleen het sap
    50 milliliter water
    1 eetlepels Kikkoman sojasaus glutenvrij

Bereidingswijze:
Snijd de komkommer en paprika in lange reepjes. Snijd de bosui in kleine ringetjes. Snij de munt en koriander fijn.

Snij de champignons en kipstukjes in kleine stukjes en bak deze in een klein beetje olijfolie en breng op smaak met zout en peper.

Vul een kom met warm water en doop een rijstvel circa 5 seconden goed onder water. Zorg ervoor dat het water warm is, maar zeker niet heet. Als het het rijstvel uit het water haalt, voelt het nog steeds een beetje stijf aan maar dat veranderd snel. Leg het rijstvel op een droge snijplank. Verdeel wat van de ingrediënten op een hoopje op het rijstvel. Zorg ervoor dat de ingrediënten ongeveer 2 cm van de rand liggen.

Vouw eerst de zijkanten naar binnen en daarna de onderkant. Rol het geheel daarna op. Ga zo door totdat je genoeg summer rolls hebt gemaakt of de ingrediënten op zijn. Serveer de summer rolls  met de saus.

Terug naar blog