Heerlijk zomers flatbread!
Lekker voor de lunch, picknick of bij de BBQ!
250 gram volkorenmeel
250 gram Griekse yoghurt 0% vet
1 theelepel bakpoeder
1 eetlepel olijfolie
1 snufje zout
1 courgette
2 handjes verse spinazie
150 gram cherrytomaatjes
1 doosje alfalfa
1 eetlepel roomkaas light
2 tomaten
verse basilicum
0.5 citroen, alleen de rasp/schil
1 Snufje zout en peper
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 ºC
Snijd de courgette in plakken, leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat en gril ze 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Verwijder intussen de zaadlijsten uit de tomaten. Doe het vruchtvlees samen met de roomkaas, basilicum, wat peper en zout en de citroenrasp in de keukenmachine en maal tot een grove spread. Breng eventueel extra op smaak met zout en peper.
Doe het volkorenmeel, het bakpoeder, het zout en de yoghurt in een kom en meng met je handen tot een samenhangend deeg.
Bestuif een schoon werkvlak met meel. Verdeel het deeg in twee delen en rol ze uit tot twee ovale broden.
Verhit een grillpan. Smeer de broden in met de olijfolie en bak ze 6-7 minuten aan beide kanten gaar.
Smeer de tomatenspread op de flatbreads en beleg met de spinazie, courgette, gehalveerde cherrytomaatjes en alfalfa. Snijd in stukjes.
Je kunt dit flatbread met elke toegestane ingrediënten beleggen!