Spinazie crepes met Hüttenkäse (4p)
Ingrediënten
450 gram verse of diepvries bladspinazie
meergranen pannenkoekmix of volkoren bloem
olijfolie of Fry Light baksprak
1 teentje knoflook
1 kleine ui
200 gram Cottagecheese light (AH)
Balsamicoazijn
peper en zout
Tomaat of rode paprika
1 bakje champignons
Snij 1 bakje champignons in dunne plakjes. Laat 450 gram diepvries bladspinazie ontdooien in een pan of wok verse bladspinazie in een klein beetje olijfolie met de champignons, een teentje knoflook en een gefruit uitje. Maak een beslag van de pannenkoekenmix (1/2 pak meergranen mix), het ei en de melk (400 ml magere melk). Voeg hier de helft van de spinazie aan toe en meng alles goed door elkaar.
Verhit wat Frylight bakspray/olijfolie in een grote koekenpan en bak 4 pannenkoeken van het beslag.
Meng de Hüttenkäse (200 gram) met de rest van de spinazie en breng op smaak met zout en peper. Meng de stukjes tomaat en/of paprika met de balsamicodressing (6 el).
Leg de pannenkoeken op borden en schep het Hüttenkäse-spinaziemengsel en de tomaten- of paprikasalsa erop. Vouw de pannenkoek tenslotte dicht en genieten maar!
Tip:
Voeg stukjes zalm, vega kipstukjes of kipfilet toe