De enige echte SICILLIAANSE SPAGHETTI TAART!
En ZO maak je hem!
voor 4 personen
160 gram ongekookte volkoren spaghetti
1 eetlepel olijfolie
verse basilicum en/of rucola
3 tenen knoflook
200 gram verse tomaten in stukjes of uit blik (uitgelekt)
250 gram cherry tomaatjes
1 bakje champignons
1 blikje tomatenpuree
300 gram verse bladspinazie
1 theelepel Italiaanse kruiden
1 grote ui
2 eieren
150 gram feta light
peper
zout
verder heb je nodig:
springvorm (Ø 24 cm)
wok
bakpapier
bereidingswijze::
Verwarm de oven voor op 180 °C
Bekleed de springvorm met bakpapier.
Snipper de ui en de knoflook. Verhit de olijfolie in de wok en voeg de ui en knoflook toe en bak op een middelhoog vuur. Snij de champignons in dikke plakken en voeg bij de ui en knoflook. Laat 2 minuten doorbakken en voeg dan de tomatenpuree toe. Blus af met een klein kopje water.
Snij de tomaten in blokjes. Voeg eerst de spinazie me en wacht tot het slinkt. Voeg dan de tomatenblokjes toe en laat met deksel op de pan 5 minuten op een laag vuur sudderen.
Kook de spaghetti volgens de aanwijzing van de verpakking -3 minuten. Voeg zout en peper toe aan de saus en voeg deze bij de spaghetti.
Bekleed de springvorm met bakpapier.
Doe alles in de springvorm. Snij de cherrytomaten door de helft en verdeel over de spaghetti. Verkruimel tot slot de feta over de taart.
Bak de taart in ongeveer 25 minuten.
Laat de taart nadat je hem uit de oven hebt gehaald nog even staan en garneer met verse basilicum en/of rucola.
Snij de taart in punten en serveer met een lekkere salade.
Buon Appetito!
