Vaak krijg ik de vraag of het écht niet mogelijk is om wat lekkers bij de koffie te nemen. En dan met name op verjaardagen en als er visite komt.
Ik ben gek op citroen. De frisse geur doet me denken aan de zomer. Deze cake maak ik al jaren en is dan ook 1 van mijn favorieten.
Hij is gevaarlijk lekker en je valt er zeker niet van af. Geniet er daarom bij uitzondering een heel enkel keertje van!!
Siciliaanse citroencake
3 eieren
170 g volkoren meel
1 theelepel bakpoeder
200 g appelmoes zonder suikers
2 eetlepels optimel citroenkwark
2 theelepels koekkruiden
1 theelepel zoetstof
3 citroenen
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop de eieren luchtig in een kom, voeg hier het bakpoeder, een theelepel zoetstof en de koekkruiden aan toe en roer goed door. Doe vervolgens het volkoren meel er bij en roer tot een glad mengsel. Pers 2 citroenen en rasp de schil. Meng het sap, de helft van de geraspte schil, de appelmoes, 2 eetlepels optimel citroenkwark door het meel.
Bekleed de bakvorm met bakpapier en doe het cakemengsel hierin. Bak de cake 30 minuten in een voorverwarmde oven. Prik met een sateprikker even in het midden van de cake. Is deze droog? dan is de cake klaar! Schil en snijd de overige citroen in plakjes en versier de cake met de plakjes citroen en de overige geraspte schil. Een blaadje munt of basilicum en een klein beetje zoetstof voor de kleur er overheen zeven een prachtig resultaat.