Shakshuka

Shakshuka

Aantal personen

 

Shakshuka is eenpansgerecht uit de Arabische keuken en wordt in het gehele Midden-Oosten gegeten. Het zijn eieren in een pittige tomatensaus. Een gezond en vullend gerecht dat gegeten kan worden als lunch of diner. Met dit gerecht kun je eindeloos variëren in groenten die je toevoegt, maar ook verschillende kruiden.

Dit recept is voor 2 personen en staat binnen 30 minuten op tafel.

Ingrediënten
• 1 ui
• 1 teentje knoflook
• 1 rode en 1 gele paprika
• 1 aubergine
• 1 el tomatenpuree
• 400 g tomatenblokjes
• 1 tl cayennepeper, komijnzaad, chilipoeder en paprikapoeder
• 15 gr. peterselie
• 3 eieren
• 2 volkoren wraps of volkoren pitabroodjes 

Bereidingswijze
1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
2. Neem een diepe koekenpan, voeg olijfolie toe en fruit de ui even aan.
3. Snijd de aubergine en paprika in stukjes en voeg samen met de knoflook toe. Bak een paar minuten mee.
4. Voeg de tomatenpuree en tomatenblokjes toe, zet het vuur laag en laat even pruttelen.
5. Voeg alle kruiden toe met peper en zout en roer het geheel goed door.
6. Maak een kuiltje in de saus en breek het ei erboven. Doe dit ook met de andere eieren.
7. Leg een deksel op de pan, zet het vuur laag en laat de eieren gaar worden in ca. 8 minuten.
8. Strooi de fijngehakte peterselie erover en serveer met volkoren wraps of volkoren pitabroodjes.

Terug naar blog