4 Personen
Ingrediënten:
- 400 gr pompoen
- 700 ml water
- 2 tomaten
- 1 ui
- 100 ml kookroom light
- 1 blokje groentebouillon
- olijfolie
- peterselie om te garneren
Bereidingswijze:
- Snijd de pompoen in stukken en verwijder de schil of evt een pakje kant en klare pompoenblokjes.
- Zet een pan op het vuur en verhit olie en voeg de pompoen toe.
- Snijd de ui en tomaten grof en doe deze ook in de pan. Bak ongeveer 3 minuutjes en giet er dan het water bij.
- Verkruimel het bouillonblokje en doe deze in de pan en breng aan de kook. Laat het 20 minuten koken op klein vuur.
- Doe nu alles in de blender( of met staafmixer)en pureer alles tot een gladde soep.
- Voeg de kookroom toe en mix alles nog een keer goed door.
- Zet nog 2 min op het vuur en serveer dan met wat peterselie en eventueel wat extra room.