Pittige kipstukjes met komkommersalade
2 personen
250 gram vega kipstukjes
1 komkommer,
1-2 eetlepels witte wijnazijn
80 gram ongekookte zilvervliesrijst
1/2 theelepel chilivlokken
1 rode ui, gesnipperd
1 prei, in ringen gesneden
2 teentjes knoflook, fijngehakt
70 gram tomatenpuree
1 eetlepel olijfolie
1 paprika, in reepjes blokjes
1-2 theelepels sambal
snufje peper en zout
Bereidingswijze:
Snij de komkommer met een dunschiller of kaasschaaf over de lengte in dunne repen. Schep de komkommer om met de witte wijnazijn en breng op smaak met de chilivlokken, zout en peper.
Verhit de olijfolie in een wokpan en bak de ui en knoflook even mee. Voeg de tomatenpuree toe en een kopje water en verhit 1 minuut mee.
Kook de zilvervliesrijst rijst volgens de instructies op de verpakking.
Doe de kipstukjes in de wokpan en bak rondom goudbruin. Voeg de paprika en prei toe en bak dit alles tot de kipstukjes gaar zijn.
Voeg de sambal toe naar smaak en verhit mee.
Voeg naar smaak zout en peper toe.
Serveer de rijst met de hete kip en de frisse komkommersalade.
Eet smakelijk!
