Oranje Tompouce

Oranje Tompouce

Bij Koningsdag 🇳🇱 hoort natuurlijk een heerlijke Oranje Kwark Tompouce!
Portie : 8 personen
Voorbereiding : 20 min
Wachten : 2 uur
Je kan deze tompouce ook een dag van te voren maken
Benodigdheden:
vierkante springvorm (27,5 x 27,5 x 8cm verkrijgbaar bij de action)
Ingredienten
500 gr Magere kwark naturel
500 gr optimel kwark met oranje vruchten of 500 gr magere kwark naturel met mandarijnen erdoor
7 blaadjes gelatine (ook vega verkrijgbaar)
Een beetje zoetstof
8 Mandarijnen
16 Wasa Sesam crunch sensation
Cereal jam abrikoos
Laat de gelatine weken in koud water (zie verpakking).
Pel de mandarijnen.
Snijd 3 van de mandarijnen in stukjes.
Verhit 50 ml water met de stukjes mandarijn in een steelpan en laat dit 1 minuut koken.
Knijp de gelatine uit en voeg hier langzaam roerend toe aan het mandarijn mengsel.
Doe de kwark en een klein beetje zoetstof in een kom en voeg hier langzaam al scheppend mandarijnmengsel doorheen.
Giet het mengsel in de springvorm en laat deze in 2 uur opstijven in de koelkast.
Als de taart klaar is kan je de rand van de springvorm er om weg halen.
Daarna kan je de taart in 8 stukken snijden.
Leg een cracker op een stuk gesneden taart doe de taartschep onder de kwark en til zo het stukje op.
Nu kun je hem omkeren op een bordje zodat je de cracker onder hebt en leg je er nog een cracker boven op.
Deze kan je evt besmeren met de jam of direct garneren met mandarijntjes.
Als je liever een zachte bodem hebt kan je de tompouce nog een paar uur in de koelkast zetten.
Fijne Koningsdag!
Terug naar blog