Loempia taart

Loempia taart

Aantal personen: 

INGREDIENTEN

  • 5 vellen filodeeg (12 gr)
  • 200 gr vega kipstukjes, vega gehakt, kipfilet of mager gehakt
  • 50 gram vegetarische spekreepjes (minder zout en vet!)
  • 200 gr Oosterse wokgroenten
  • 50 gr glasnoedels
  • 2 teentjes knoflook
  • 40 ml sojasaus minder suiker
  • 2 eieren klutsen met scheutje magere melk
  • 45 ml zero chilisaus (van Verstegen bijvoorbeeld)

BEREIDEN

*Verwarm de oven voor op 175 graden.
*Neem een quiche vorm en bekleed deze met filodeeg, de vellen ruim over de rand laten hangen. Houd één vel achter om er als laatste me dicht te maken.
*Snijd de kip in stukjes en marineer ze in de gezoete sojasaus, 1 teentje knoflook en wat peper en zout. Laat ze minstens 15 minuten staan en bak ze daarna op hoog vuur rondom bruin. Voeg ook de vega spekreepjes toe en bak nog even door. Schep het uit de pan en zet het apart.
*Wok in dezelfde pan de Oosterse wokgroenten met het andere teentje knoflook op hoog vuur knapperig. Zet het vuur uit en meng het gehakt/kip mengsel erdoor.
*Bereid de glasnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel koud. Knip ze in kleine stukjes en meng ze door het groente- en gehakt/kip mengsel. Stort alles in de taartvorm op het filodeeg.

*Klop twee eieren los met een scheutje magere melk een beetje uien-poeder, knoflookpoeder, (chili)peper en eventueel wat zout. Giet het mengsel over de vulling en vouw de stukken deeg terug. Maak nu de taart dicht met het laatste vel filodeeg.

*Zet de taart ongeveer 35 minuten in de oven. Controleer af en toe of het niet te hard gaat.

*Serveer de taart met de chilisaus, maak er zoetzure komkommer bij of een lekkere oosterse salade.
Terug naar blog