Lasagne
Ingrediënten:
300 gram vegetarisch- of mager rundergehakt
500 gram boerensoepgroenten of wok groente
1 peper
2 blikken tomatenblokjes
Optioneel: scheutje rode wijn en of een paar druppels tabasco
1 blokje kruidenbouillon
1 pak volkoren lasagnebladen of 2 courgettes waar je plakken van maakt / of pompoenbladen
1 zakje van 150 gram geraspte kaas 30+
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bak het gehakt met peper en zout en rul in een braadpan in eigen vet.
Voeg de gesnipperde ui en rode peper toe. Bak de ui tot hij glazig is.
Pers de knoflook uit boven de pan en laat 1 minuut fruiten.
Doe daarna de soepgroente erbij en bak deze een paar minuten mee.
Voeg de tomatenblokjes toe en roer door.
Breng de saus op smaak met de rode wijn en voeg kruiden bouillontablet toevoegen.
Vet de oven schaal in met een beetje olijfolie.
Bedek de bodem van de ovenschaal met de saus.
Daarna wat lasagnebladeren en weer wat saus, lasagnebladeren enz. Eindig met de saus.
Strooi als laatste de 30+ kaas over de lasagne.
Zet de schaal ca. 30 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden
Eet smakelijk!