Buiten is het grauw en nat. Tijd voor een lekkere maaltijdsoep! Om toch in vakantiestemming te blijven dit keer een heerlijke Italiaanse minestronesoep: een klassieker die een echte topper blijft voor heel het gezin. Dit traditionele Italiaanse gerecht zit vol lekkere groenten zoals uien, knolselderij, prei en tomaat. Buon Appetito!
voor 4 personen
1 eetlepel Olijfolie
2 grote uien grof gesnipperd
kwart knolselderij in kleine stukjes
2 Preien in ringen gesneden
1 blik tomatenblokjes
1 courgette in blokjes
1 1/4 liter groentebouillon
5 takjes verse tijm
1 theelepel grof zout
Versgemalen peper
Droge volkoren pasta
eventueel (vegetarische) kipblokjes, vegetarische spekreepjes (zit minder vet en zout in) of kleine (vega) gehaktballetjes
Bereidingswijze
Bak de spekreepjes, kipstukjes of gehaktballetjes in een klein beetje olijfolie.
Voeg olijfolie, knoflook, ui, knolselderij, prei en courgette toe en bak nog ca. 2 minuten.
Voeg de tomatenblokjes, de groentebouillon, de verse tijm, de peper en het zout toe en breng de soep aan de kook. Verwijder eventueel het schuim van de soep.
Voeg de pasta toe en laat ongeveer 10 minuten pruttelen tot de pasta gaar is.
Breng op smaak.