Het voelt als echt als herfst, zeker als je naar buiten kijkt!
Om alvast een beetje in de herfststemming te komen een heerlijke pompoensoep
1 middelgrote flespompoen (ca. 1 kg), geschild en in blokjes
1 grote ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, gehakt
750 ml groentebouillon (minder zout)
1 tl kurkuma of kerriepoeder (optioneel)
1 tl gerookt paprikapoeder
1 el olijfolie
Peper en zout naar smaak
Verse peterselie of koriander als garnering
light kookroom (bijv Alpro)
Bereiding
Fruit ui en knoflook in de olijfolie tot glazig.
Voeg de pompoenblokjes toe en bak 5 minuten mee.
Strooi de specerijen erover en roer kort zodat ze geuren.
Giet de bouillon erbij, breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes pruttelen tot de pompoen zacht is.
Pureer de soep met een staafmixer.
Breng op smaak met peper en zout, en voeg optioneel een scheutje magere of plantaardige melk toe.
Tip: Wil je extra pit, voeg wat verse gember of een snufje chilivlokken toe.