Havermout is heel erg gezond. Havermout bevat namelijk veel voedingsvezels. Vezelrijk voedsel is essentieel voor een goede stofwisseling en darmwerking. Ook helpt havermout vet te verbranden en spieren op te bouwen. Dit komt voornamelijk door de langzame koolhydraten die traag en gelijkmatig in de bloedbaan worden opgenomen.
Lekker als ontbijt op zondagochtend bijvoorbeeld:
-80 gram havermout
-150 milliliter magere melk of ongezoete haver-of amandelmelk
-2 eieren
-2 theelepels kaneel
-snufje zout
-2 eetlepel olijfolie
-rood fruit (bijvoorbeeld een zak uit de diepvries)
eventueel Stevia
Meng de eieren en de melk goed door elkaar. Voeg een snufje zout toe en kluts de eieren los. Voeg de havermout en kaneel toe en meng nogmaals alles. Voor wat zoetere pannenkoekjes voeg je 3 druppels stevia toe. Verwarm een koekenpan met wat olijfolie. Zet de pan op middelhoog vuur. Giet het beslag met 1 flinke juslepel (per pannenkoekje) in de pan. Druk met de lepel de pannenkoekjes zo plat mogelijk. Je kunt ongeveer 2 pannenkoekjes per keer bakken. Als de pannenkoekjes gaan uitlopen, hou je dit tegen met de spatel. Bak de pannenkoekjes per kant ongeveer 2 minuten. Hou de pannenkoekjes warm tussen twee borden. Als alle pannenkoekjes klaar zijn verdeel je dit over twee borden. Verdeel het fruit over de pannenkoekjes.
Eet smakelijk!