Gewokte spruitjes met rijst

Gewokte spruitjes met rijst

Het is echt weer voor spruitjes!
Maar dan anders.
Uit de wok met rijst.

Personen: 2
Bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten:
500 gr spruitjes
80 gr zilvervliesrijst, ongekookt
125 gr taugé
1 bakje champignons
4 eieren
1 ½ el sojasaus (Kikkoman less salt)
1 rode peper
½ el water
peper en zout naar smaak
PEM bakspray/olijfolie

Extra benodigdheden:
Wok, vergiet

Bereiding:

Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Maak de spruitjes schoon.
Kruis de spruiten vervolgens aan de onderkant wat in (dit verkort de kooktijd en zorgt ervoor dat ze gelijkmatig garen) en doe ze vervolgens in de pan met een ruime laag water. Voeg een klein beetje zout toe en kook ze 5 minuten zonder het deksel op de pan (dan behouden ze hun mooie groene kleur) Giet de spruitjes af en laat ze even uitlekken in de vergiet.
Klop de eieren los met een halve eetlepel sojasaus en een halve
eetlepel water en wat peper naar smaak. Verhit in een koekenpan wat bakspray of olijfolie en schenk de helft van het eimengsel in de pan en bak de omelet 1-2 minuten per kant goudbruin en gaar. Doe dit vervolgens ook met de tweede helft van het eimengsel. Snijd de omeletten na het bakken in reepjes van ca. 1 cm. Snijd de rode peper in smalle ringen. Verhit in een wok 1 eetlepel
olijfolie en voeg eerst de champignons toe en daarna de spruiten en fijngesneden rode peper. Bak al roerend ca. 5 minuten op hoog vuur. Voeg dan de taugé, de rest van de sojasaus en omelet reepjes toe en bak nog ca. 2 minuten mee. Verdeel de gewokte groenten en omelet reepjes over 2 borden en serveer met een bolletje zilvervliesrijst.

Tip: voeg vegetarische spekjes toe voor een hartige bite.
Waarom is vegetarisch een betere keuze?
" echte" spekjes bevatten maar liefst 28 gram vet per 100 gram, waarvan 11 gram verzadigd.
De vegetarische variant bevat slechts 0,5 gram vet per 100 gram, waarvan 0,1 verzadigd. Een veel gezondere keuze dus!
Terug naar blog