200 gram vegetarisch rulgehakt
4 volkoren wraps
sla (rucola)
1 rode ui
1 knoflook teentje
1 eetlepel olijfolie
50 gram Apetina witte kaasblokjes light
bosuitje, in ringetjes
100 gram tomatenblokjes (vers of uit blik)
1 gele paprika
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel paprikapoeder
zout
creme fraiche light
geraspte kaas (Parrano robust)
4 kleine ronde ovenschaaltjes of muffinblik
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snipper de ui fijn en pers de knoflook. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en fruit eerst de ui 2 minuten en daarna de knoflook samen nog een minuut. Voeg dan het vegetarische gehakt toe en bak een paar minuten mee.
Snij de paprika in blokjes en voeg toe aan het gehakt. Doe de chili- en paprikapoeder erbij en breng op smaak met een snufje zout. Bak dit alles 6-8 minuten mee.
Voeg de tomatenblokjes toe en breng het mengsel aan de kook.
Smeer de wraps in met een paar druppels olie en doe de wraps in de muffinvormpjes of hang ze over een omgekeerd ovenschaaltje voor de vorm. Zet 7-8 minuten in de oven.
Haal de wraps uit de oven. Laat ze even afkoelen. Vul ze met het gehakt-groentemengsel en verdeel tot slot witte kaas, rucola en bosui erover. Toef af met een klein schepje creme fraiche light en een klein beetje geraspte parrano kaas (robust)
Eet smakelijk!