eierpannenkoekjes met witte of groene asperges

eierpannenkoekjes met witte of groene asperges

Aantal personen: 4

Ingredienten:

  • 1.5 kilo  asperges
  • 160 gram ongekookte zilvervliesrijst
  • 12  eieren
  • 1 klein bakje hüttenkäse
  • 4 takjes verse gehakte peterselie
  • 2 eetlepels olijfolie of Pemspray
  • Citroen of limoenrasp
  • peper en zout
  • Rucola
 Bereidingswijze:
  1. Breng water aan de kook en schil intussen de asperges  en verwijder de harde uiteinden.

  2. Doe de asperges in het kokende water en kook ze met het deksel op de pan. (5 minuten) Laat de asperges dan 10 minuten staan met het deksel op de pan.

  3. Kook de zilvervliesrijst volgens de instructies op de verpakking.

  4. Klop 8 eieren los en meng de helft van de peterselie en melk met het eiermengsel.

  5. Verhit een klein scheutje olijfolie in de pan en doe ongeveer 1/8e van het eiermengsel in de pan en bak dit met het deksel op de pan tot een kleine pannenkoek. Herhaal dit tot je 8 kleine pannenkoekjes hebt

  6. Breng intussen een pan water aan de kook, en pocheer de 4 overgebleven eieren.

  7. Meng de rest van de peterselie en de citroenrasp door de rijst en breng de de hüttenkäse op smaak met zout en peper.

  8. Verdeel de pannenkoekjes over 4 borden en beleg met de hüttenkäse.. .  Leg de asperges naast de pannenkoekjes en doe het gepocheerde ei bovenop. Garneer met de rucola.

Terug naar blog