Zoete trek? Dan zijn deze overheerlijke en super makkelijk te maken dadelballetjes je redding!
Je kunt er veel tegelijk maken en in de koelkast bewaren. Maar niet te veel van eten!!!!
Voor ongeveer 15 stuks heb je nodig:
* 10 verse ontpitte dadels (die uit de supermarkt zijn vaak omhuld met een suikerlaagje, die moet je dus niet hebben. Die van Medjoul kunnen wel. Wel eerst even weken!)
* 2 eetlepels cacao poeder
* 2 eetlepels fijngehakte walnoten
* 2 eetlepels geraspte kokos
* 2 eetlepels water
Bereiding:
Doe de dadels in de keukenmachine en maal ze fijn. Voeg 1 eetlepel kokosrasp, 1 eetlepel cacao en de noten toe en maal dit tot er een pasta ontstaat.
Voeg eventueel 1 of 2 eetlepels water toe als de massa te droog is. Het hoort plakkerig te zijn!
Draai er ongeveer 15 balletjes van en rol ze door de overgebleven cacaopoeder of kokosrasp.
Laat ze nu 45 minuten opstijven in de koelkast.
2 balletjes zijn echt een traktatie. Eet er niet meer. De overgebleven balletjes kun je, mits afgesloten een week in de koelkast bewaren.
Eet smakelijk!