250 ml tuinkruiden- of groentebouillon
80 gram ongekookte volkoren bulgur
150 gram kerstomaatjes
150 gram verse spinazie
2 rode uien
2 teentjes knoflook
1 eetlepel balsamicoazijn
0.5 theelepel kaneel
2 theelepels harissa of sambal oelek
40 gram walnoten
3 eetlepels olijfolie of fry light bakspray
1 handvol verse muntblaadjes
Snufje peper en zout
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 225°C. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie of bakspray. Snij 1 rode ui in partjes en doe deze samen met de kerstomaatjes, 1 teentje gehakte knoflook, de balsamicoazijn en harissa of sambal in de ovenschaal. Roer alles door elkaar en zet de schaal 15 tot 20 minuten in de oven.
Snijd de andere rode ui in kleine stukjes. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een braadpan en fruit hierin de gesnipperde rode ui en de rest van de fijngehakte knoflook voor 2 minuten. Roer de bulgur erdoor en bak deze mee tot de korrels beginnen de glanzen. Voeg de bouillon toe en laat het geheel in 20 minuten zachtjes gaar stoven.
Verhit ondertussen wat olijfolie in een pan en bak hierin de walnoten tot ze lekker knapperig zijn. Schep ze vervolgens op een bordje. Bak dan in dezelfde pan de spinazie en munt tot de blaadjes beginnen te slinken. Breng op smaak met wat peper en zout. Schep de bulgur in diepe borden en verdeel het tomaten-uien mengsel erover.
Eet smakelijk!